Bestuurslid

Rina Jakobsen-Huibregtse

Penningmeester

Rina (lid van de commissie Ruimtelijke Ordening). Rina houd zich bezig met de financiën van Veere en haar gemeenschappelijke regelingen. Ze is contactpersoon voor de kernen Westkapelle, Aagtekerke, Oostkapelle en Veere. Eerder was Rina raadslid namens de PvdA raadslid in Valkenisse.

Contactgegevens

Parkweg 6, 4361 JE Westkapelle,
tel. nr. (0118) 552130, e-mail:ljakobsen@zeelandnet.nl

adres Parkweg 6, 4361 JE Westkapelle

telefoon (0118) 552130

mobiel 06-16564606

email ljakobsen@zeelandnet.nl

Rina stelt zich voor:
De eerste achttien jaar heb ik in Westkapelle gewoond, na kort op verschillende plaatsen, vanaf 1973 in Koudekerke, en vanaf 2002 tot nu weer in Westkapelle. Ik ben getrouwd met Jaap en heb twee zonen, twee schoondochters en oma van vier kleinkinderen. Ik heb gewerkt bij het ADRZ gewerkt als laborant Medisch Beeldvormende Technieken. Ik vind dat de beste manier om naar de maatschappij te kijken de sociaaldemocratische is en blijft. En ik ben graag betrokken bij zaken die ik belangrijk vind. In die tijd actief in de vakbond Abva/Kabo actief geweest, en drie termijnen lid geweest van de ondernemingsraad. Daarnaast ben ik jarenlang actief geweest als leiding en als voorzitter in de gymnastiek- en turnwereld, voornamelijk bij de Middelburgse Turn Vereniging.

 

Trots ben ik nog dat ik steun verleende aan Radio Freedom in Zuid-Afrika, en daarmee een heel klein beetje heb bijgedragen aan de omwenteling daar. Maar dat is wel erg lang geleden, weten jongeren daar nog van? Ik ben trots op de aandacht die er nu is voor de toeristenbelasting in Veere. Daar heb ik mijn steentje aan bijgedragen. Trots ben ik ook op het feit dat we als fractie het belang van rust en ruimte, van natuur en milieu ook dijken, duinen en stranden blijven benadrukken. Sporten is goed voor je lijf en je geest en voor sociale contacten. Daarom vind ik goede sportvoorzieningen belangrijk. En minstens zo belangrijk zijn de vele vrijwilligers de verenigingen draaiend houden. Alle vrijwilligers op ieder gebied verdienen waardering en steun van de gemeente. Zo werken wij aan onze gezamenlijke welvaart.